Filmy
Dramy
Ludzie Kina
Premiery kinowe
Premiery DVD
Recenzje
News
Forum
Użytkownicy
Linki
Statystyki
Kontakt
Dram: 68
Ludzie Kina: 2738
Użytkowników: 2049
Może rozpocznę nowy temat i przy okazji czegoś się dowiem :)
Przymierzam się (niestety) do całkowitej sprzedaży mojej kolekcji filmw azjatyckich na DVD. Są to polskie, orginalne wydania. Chciałem się dowiedzieć jak wyglądają wasze kolekcje (orginalne ma się rozumieć). Ile macie w swoim zbiorze, gdzie mają swoje miejsce itp. :)
Oto moja:
Ilość - ponad 110 / (brakuje tu Przyczajonego Tygrysa z PL lektorem)
http://images36.fotosik.pl/89/8f2ab32db419a364.jpg
http://images49.fotosik.pl/92/b61932c3069ac25e.jpg
Ostatnio edytowany o 2009-03-27 20:32:07

A czy wziąłeś pod uwagę, że jak już będziecie mieli tę wspaniałą PLAZMĘ, to będzie trzeba od czasu do czasu ją włączyć i coś obejrzeć???
Chyba, że zmieniasz zainteresowania, i wystarczą Ci reklamy przetykane od czasu do czasu produkcją "Meid in Holyłud", Dodą na drucie, i Teletubisiami z Małym Bąblem.
Ostatecznie :
może Jola Rutowicz w plazmowej jakości,
zdecydowanie zyska na wartości. Kto wie? ^___~

Zdecydowanie nie :) Moja żona preferuje ambitne (głównie europejskie) kino i z dala mijamy programy typu "Jak oni brzdękają", "M jak mdłość" i wygłupy platfusów na parkietach TVN-u. Telewizor ma służyć do rozrywki - rozwijającej duchowo i kulturalnie np. obejrzeć w HD jakiś kanał Discovery :)
A po zakupie i tak ponownie będe wspierał i kupywał wydania filmów azjatyckich na DVD. Przecież co innego "skamuflować" przed żoną, namówić ją na jeden, dwa filmy DVD w miesiącu, które mają wartość 20zł-30 zł niż na taką plazmę. Dodatkowo internet jest "wszechbogaty" i są już nawet dostępne obrazy w HD czy na nośnikach bluray. Więc proszę nie martwić, nadal jestem zafascynowany kinem azjatyckim i min. dalej planuję tłumaczyć filmy z tamtego regionu.
Ostatnio edytowany o 2009-04-06 20:23:44

Ładnie... Widzę kilka tytułów, których nie mam (nim. "Wojownik strachu", horrory "Ring", "Dark Water") :)
@kombajnbizon - tylko plazma, choć niekoniecznie już Panasonica. Szukam coś do 2500zł, w grę wchodzi nowy model LG. Wstrzymam się jednak z zakupem do jesieni. Poczekam, aż ceny spadną.
Ostatnio edytowany o 2009-04-09 05:00:16

a dziękuję :) Na Twojej też jest na czym oko zawiesić:P Co do "Wszyscy albo nikt" to polowałem na niego chyba z pł roku albo i więcej, wysłałem masę maili do producenta o wznowienie wydania i się udało - zakupiłem na merlinie - powinien jeszcze tam być. Mi brakuje głwnie tylko uzupełnienia filmografii Ki-duk Kima i Kitano. Słyszałem że kiedyś był wydany na DVD Hana-bi ale niestety znalazłem tylko na VCD lecz to nie dla mnie. A że tak nie tylko o kinie koreańskim....wie ktoś może czy Gutek wydał Happy Together na DVD? Bo wiem że go rozprowadzał w polskich kinach. Producent mi nic nie odpisuje....:///
A miałem się jeszcze spytać...czy Twoje DVD z Gojoe też ma napisane że film trwa 138 minut a tak naprawdę trwa o około 30-40 min krócej?
Ostatnio edytowany o 2009-04-10 01:01:41

Aby dodać wiadomośc musisz być zalogowany